Öppet brev till danska regeringen

Öppet brev till danska regeringen

 

Den 5 oktober 2011 greps fjorton motståndare till den islamiska regimen i Iran av danska polisen under en fredlig demonstration utanför iranska ambassaden i Köpenhamn. I skrivande stund sitter fortfarande elva av de gripna i häktet. Demonstrationen var en protest mot de brott som Islamiska republiken Iran begår; en protest mot växande arresteringar av arbetare, lärare och studenter som döms till långa fängelsestraff, och för frisläppandet av politiska fångar som utsätts för tortyr samt mot avrättningarna i Iran. Demonstranterna ropade slagord och krävde ett slut på brutalitet från den islamiska regimen. De ville sätta upp affischer på ambassadens grind. I samma veva greps dem av polisen och blev relativt illa behandlade. Danska polisen har påstått i sitt pressmeddelande att de gripna är vandaler som ”försökt att tränga in i den iranska ambassaden”. Det är absolut inte sant. Som man kan se i den länkadressen nedan och även andra tecken tyder på att demonstrationen varit fredlig och att ingen attackerade ambassaden. Frågan är om polisen kan bevisa att demonstranterna har gjort minsta lilla skada?

Det är känt hos alla rättvisekrävande människor att de iranska ambassaderna är ett centrum för spioneri och terror överallt i världen. De vill därför att dessa ställen upphör att existera. Islamiska republiken Iran kränker systematiskt mänskliga rättigheter och minsta lilla protest möts med brutalitet. Det är djupt beklagligt att danska regeringen försöker tysta ner motståndarna till den islamiska regimen utanför Iran. Polisens agerande kränker också på ett tydligt sätt rätten till yttrandefrihet och protest mot en regim som dagligen griper, torterar och fängslar arbetare och avrättar politiska fångar.

Är det ännu inte klart att den islamiska regimen upprepade gånger genomfört terroraktioner mot sina motståndare i Danmark och andra europeiska länder? Frågan är vilka av de terroristerna har polisen gripit och man ställt inför rätta? Hur ska Ni förklara för det danska folket att varför Ni är så generösa mot den beskrivna terrorregimen, men så hårdhänta mot deras frihetskrävande motståndare?

Att demonstrera är en rättvis och ett korrekt agerande mot barbariska diktatorer och folkbödlar i världen. Regimen i Iran arresterar dissidenter arbetare, kvinnor, studenter, lärare, vårdpersonal, ungdomar och till och med barn och berövar ständigt medborgarna deras grundläggande rättigheter. Den barbariska regimen är en symbol för förtryck, terror och brott mot mänskligheten. Det är onekligt att frihetsälskande och civiliserade människor i hela världen avskyr de ”urgammaltänkande” barbarerna som härskar i Iran. Nu, är det inte rimligt att Ni i takt med den civiliserade mänskligheten fördömer den islamiska regimens dagliga brott mot mänskligheten?

Vi vänder oss till arbetarorganisationer, människorättsorganisationer och frihetsälskande människor i Danmark och andra länder att hjälper till med att befria våra gripna vänner. Samtidig kräver vi att Ni omedelbart släpper de gripna fria. Vi uppmanar Er att tänka över Ert agerande mot motståndarna till den islamiska regimen.

Högaktningsfullt

Hassan Salehi

Kampanjen för frigivande av fängslade arbetare – Sverige

2011-10-08

 

Tel: 0046-703 171 102

 

 

 

 

Namnlista på de gripna:

1. Kohestan Mazhari

2. Mehran Magidi

3. Salam Sheikhi

4. Asrin Vaseli

5. Tala Chalambari

6. Saman Rostami

7. Kamran Khajedehi

8. Keyvan Khjedehi

9. Shayan Haiatpour

10. Mohammad Rasajo

11. Hiva Yousefsresht

 

P.S: Ovannämnda personer är alla asylsökande i Sverige.

Salam Sheikhi och Asrin Vaseli är aktivister inom arbetarnas, kvinnornas och barnens rättigheter i Iran och har nyligen flytt till Sverige på grund av förföljelse i Iran.

 

 

Länkadressen till ett videoklipp från demonstrationen den 5 oktober:

http://www.youtube.com/watch?v=Ldx8HIL6SfQ&feature=share

 

 

Kopia till:

Arbetarorganisationer och mänskorättsorganisationer i Danmark och andra länder.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s